Информация

 Новини

23.05.2017
ЛУКОЙЛ-България ЕООД отдава под наем

Отдаваме под наем: Ъглов пристенен стелаж за плодове/зеленчуци и затваряем шкаф с мивка находящ се на АМ „Тракия” 298 км, Бензиностанция Б202.

 Подробности на телефон : 02/9174 219; 0889/511 494   

Лице за контакт: Петър Божилов


13.04.2017
Обект Б-01 - София, Аерогара няма да работи на 19 април

На 19 април, сряда, от 7:00 до 19:00 ч. бензиностанция ЛУКОЙЛ Б-01 на бул. „Брюксел” до Аерогара София няма да работи. На този ден на обекта ще се снима американската кинопродукция "211" с участието на носителя на наградата „Оскар” Никълъс Кейдж. Режисьор и сценарист на лентата е Йорк Шакълтън. Снимките се осъществяват изцяло в България, във филмово студио “Ню Бояна”, както и на различни локации в страната, една от които е  бензиностанция ЛУКОЙЛ до Аерогара София.

По време на снимките на цялата територия на обекта няма да се допускат външни лица и автомобили.

Предварително се извиняваме на клиентите за причиненото неудобство! 


17.11.2016
Подаръци и специални цени на 18.11. в жк Дружба - София

Две бензиностанции от веригата ЛУКОЙЛ в жк Дружба - гр. София ще посрещнат зимата изцяло реконструирани и с нови удобства и услуги за своите клиенти. На 18 ноември всеки техен посетител ще получи подарък – празнична отстъпка за всички видове горива и чаша професионално италианско еспресо Baristo.

Клиентите на обект Б-90 на ул. "Илия Бешков" вече ще имат избор между два вида дизелово гориво - традиционният висококачествен супер дизел и премиум-горивото ЕКТО-Дизел. Както там, така и на бензиностанция Б-64 на бул. "Асен Йорданов" те могат да се освежат с прясно изцеден плодов фреш, да похапнат топли закуски и хот-дог, приготвени на място.

В деня на откриването всеки клиент ще получи подарък – чаша професионално италианско еспресо Baristo, приготвено на най-високия клас кафемашини в Европа с марката Rancilio. С него можете да вкусите аромата на Италия, докато отдъхвате под сянката на обособената външна кафе-зона.

 


07.09.2016
Празнични отстъпки и подаръци за клиентите в Пловдив

Пет бензиностанции от веригата ЛУКОЙЛ в града на тепетата посрещат есенния сезон изцяло реконструирани, много по-уютни и напълно ориентирани към нуждите на пътниците. Специално за деня на откриването си – 9 септември - всеки техен клиент ще получи подарък – празнична отстъпка за всички видове горива и чаша професионално италианско еспресо Baristo.

Клиентите могат да заредят и да се освежат с прясно изцеден плодов фреш, да похапнат топли закуски и хот-дог, приготвени на място. За хората с индивидуални нужди е предвидена просторна и удобна санитарна зона, а за желаещите по-дълъг престой – повече място за паркиране.

В деня на откриването всеки техен клиент ще получи подарък – чаша професионално италианско еспресо Baristo, приготвено на най-високия клас кафемашини в Европа с марката Rancilio. С него можете да вкусите аромата на Италия, докато отдъхвате под сянката на обособената външна кафе-зона, необезпокоявано от децата, за които са оборудвани специални детски кътове за рисуване.


Компанията се стреми да осигури цялостно обслужване на клиента не само от гледна точка на горивата, но и от тази на услугите. Това е основната идея на модерната концепция за дизайн на бензиностанциите ЛУКОЙЛ с подобрена инфраструктура и много повече удобства. Сред тях са по-големите площи за паркиране, специално обособените зони за отдих с безплатен WiFi, място за зареждане на мобилни средства за комуникация,  както и санитарните помещения, в които е отделено особено внимание за хората със специални нужди и майките с деца. Компанията упражнява стриктен контрол върху качеството на предлаганите услуги чрез практиката „таен клиент“, която гарантира стандарта на обслужване.

Освен традиционните висококачествени бензин и дизел, на ЛУКОЙЛ, можете да заредите и високоефективните маркови горива ЕКТО,  които се грижат за чистотата на двигателя и подобряват работата и експлоатационните му характеристики. Горивата с марката на „Лукойл“ са с гарантирано качество и доставени директно от най-голямата и модерна рафинерия на Балканите – „Лукойл Нефтохим Бургас“. Препоръчваните за лятото премиум бензин на ЕКТО Спорт 98 и ЕКТО-Дизел са разработени на базата на най-модерните технологии.. Те притежават многофункционален пакет горивни добавки от последно поколение на американския концерн Afton Chemical, които увеличават мощността на двигателя, удължават живота му, снижават разхода на гориво и вредните емисии въглероден двуокис.

Бензиностанциите предлагат на своите клиенти широка гама масла ЛУКОЙЛ, както и специално разработено масло за автомобили на газ.

На бензиностанцията можете да използвате фирмените карти на „Лукойл“ и картите за гориво на партньорите й, както и кредитните и дебитни банкови карти VISA, MASTERCARD, Maestro/Cirrus, БОРИКА.

Отдъхнете и се заредете с хубави емоции в обновените ни бензиностанции ЛУКОЙЛ на следните адреси в гр.Пловдив:

*бул. Освобождение, до хотел SPS

*бул. Шести септември № 242

*бул. Карловско шосе,  с.Труд, посока Пловдив

*бул. Пещерско шосе, изхода за гр.Пещера

*Асеновградско шосе, след разклона за с.Крумово, посока Пловдив

ЛУКОЙЛ – 25 години споделено доверие!


25.04.2016
Благодарност от "Българската Коледа"

"ЛУКОЙЛ-България" ЕООД получи благодарствено писмо от Кабинета на Президента на Република България и организаторите на благотворителната инициатива "Българската Коледа".

"Вашата помощ и подкрепа направиха "Българската Коледа" възможна и успешна. Дарителският Ви жест и доброта, изразена в съпричастност към изпадналите в беда деца и техните семейства, ще помогнат в общия ни стремеж за повече здрави деца", се казва в писмото.

Компаниите от Групата ЛУКОЙЛ в България традиционно са сред участниците в инициативата "Българската Коледа" още от старта ѝ през 2003 г.


30.03.2016
Промени в ползването на отстъпки по карти

ЛУКОЙЛ-България съобщава на своите клиенти, че временно се преустановява ползването на отстъпки по Лукойл-карти за плащане в брой за обекти с номера Б-30 и Б-157 в гр. Габрово и Б-166-Горна Оряховица.


23.03.2016
Временни промени по карти за отстъпки

Лукойл България ЕООД съобщава на своите клиенти, че от 23 март 2016 г. временно се преустановява ползването на Лукойл карти за отстъпки при плащане в брой на обекти Б 024, Б 029, Б119, Б 132 и О752 в гр. Варна.


09.03.2016
Промени в ползването на отстъпки по карти

Възстановено е ползването на стандартните отстъпки по ЛУКОЙЛ-карти за плащане в брой в пет обекта в гр. Варна с кодове Б-24, Б-29, Б-119, Б-132 и О-752. За лоялните клиенти на веригата ЛУКОЙЛ в страната отново е в сила и увеличената отстъпка от плюс 2 стотинки през уикендите и празничните дни.

Временно е преустановено ползването на отстъпки по карти ЛУКОЙЛ в обект Б-120 гр. Айтос.

 


12.02.2016
Временни промени по карти за отстъпки

Лукойл България ЕООД съобщава на своите клиенти, че считано от 00.00 часа на 13.02.2016 г., временно се преустановява ползването на Лукойл карти за отстъпки при плащане в брой на обекти Б024, Б029, Б119, Б132 и О752 в гр.Варна.


09.12.2015
Винетки 2016 - в продажба от 15 декември

От 15 декември бензиностанции ЛУКОЙЛ пускат в продажба новите винетни стикери за 2016 г.

Старите винетки 2015 са в сила до 31 януари 2016 г.

Цени на масовите винетни стикери - Категория 3:

Вид Цена в лв.
Седмична 15,00
Месечна 30,00
Годишна 97,00

 


19.11.2015
Заредете празниците с топлина!

От полунощ стартира новата празнична игра на Бензиностанции ЛУКОЙЛ "Зареди празниците с топлина!" с награден фонд за общо 100 000 лева. 

Всеки клиент, направил покупка за минимум 50 лева, ще види на касовата си бележка автоматично генериран уникален код, който може да регистрира чрез SMS на кратък номер 17150 или в интернет на http://igra.lukoil.bg

В течение на десет седмици, всеки понеделник ще се провеждат автоматизирани тегления на 130 печеливши кодове, чиито притежатели ще получат награди - карти за безплатно гориво на стойност от 50 до 500 лв. Печелившите ще бъдат известявани със SMS, а операторите от Горещата линия на ЛУКОЙЛ  0800 20 220 ще се свържат с тях, за да уточнят къде и кога да им бъдат връчени наградите.

Подробните правила на играта можете да прочетете тук: Официални правила . Желаем ви късмет!


04.11.2015
Открит търг за строително-монтажни работи

“ЛУКОЙЛ България” ЕООД

 

обявява открит търг за избор на изпълнител за

„Изпълнение на строително - монтажни работи, свързани с преустройство на технологични инсталации за светли горива на бензиностанции на Лукойл България ЕООД през 2016 г. - част от инвестиционен проект  “Увеличаване на обектите, продаващи ЕКТО горива”

 

Цената на тръжната документация е 300 лева (триста лева) с включен ДДС и се заплаща по сметка:

IBAN: BG16CITI92501000113101

BIC: CITIBGSF

СИТИБАНК, СОФИЯ

Тръжната документация се получава  срещу документ за платена такса и копие от заявка за участие на адрес:

„ЛУКОЙЛ България” ЕООД

Дирекция „Развитие и експлоатация”

1303 София, бул. „Тодор Александров” № 42

Бойко Цветанов – тел. 02/9174178

Адрес за изпращане на заявка за участие:

„ЛУКОЙЛ България” ЕООД

Дирекция „Развитие и експлоатация”

1303 София, бул. „Тодор Александров” № 42

Бойко Цветанов – тел. 02/9174178

Николай Янев – тел. 02/9174190

Адрес за изпращане  на тръжни предложения:

„ЛУКОЙЛ България” ЕООД

Тръжен комитет

1303 София, бул. „Тодор Александров” № 42

Радина Колева

Заявката за участие в търга се подава от кандидата лично или от негов упълномощен представител. Краен срок за подаване на заявка за участие – 14 дни от датата на публикуване на обявата.

Краен срок за получаването на екземпляр от тръжната документация: 17.11.2015, до 16.00 часа.

Краен срок за получаване на предложенията от кандидатите е 04.12.2015, до 16.00 часа.

Форма на заявка можете да изтеглите от следния линк: Заявка

Общите сведения за предмета на търга могат да се изтеглят от следния линк: Общи сведения

Забележка:

Срокът на действие на тръжните предложения трябва да е не по малък от 90 календарни дни, считано от датата на провеждане на търга.

С победителя –участник в тръжната процедура ще бъде сключен договор за изпълнение  до 30 календарни дни,считано от датата на изпращане на уведомлението за резултатите от търга.

Участие в търга могат да вземат юридически лица, регистрирани по ЗДДС.


03.11.2015
Временни промени по карти за отстъпки

Лукойл България ЕООД съобщава на своите клиенти, че считано от 00.00 часа на 06.11.2015 г. временно се преустановява ползването на Лукойл карти за отстъпки при плащане в брой на обекти Б012 и Б096 в гр.Варна.


03.11.2015
Временни промени по карти за отстъпки

Лукойл България ЕООД съобщава на своите клиенти, че считано от 00.00 часа на 06.11.2015 г. временно се преустановява ползването на Лукойл карти за отстъпки при плащане в брой на обекти Б012 и Б096 в гр.Варна.


28.10.2015
„ЛУКОЙЛ-България” вече с четири сертификата за съответствие с международните стандарти

„ЛУКОЙЛ-България” ЕООД е първата в страната компания от петролния бранш, защитила сертификат за съответствие с международния стандарт ISO 50001:2011 за енергиен мениджмънт и единствената с четири сертификата за съответствие с международните стандарти ISO 50001-енергиен мениджмънт, ISO 9001- качествено управление, ISO 14001-управление на околната среда и BS OHSAS 18001-управление на здравето и безопасните условия на труд.

На тържествена церемония на 28 октомври т.г., в присъствието на Алексей Ламбин, Представител на Президента на ПАО ЛУКОЙЛ, Изпълнителният директор на „BUREAU VERITAS“ България Станимир Смилков официално връчи сертификатите за съответствие на Генералния директор на дружеството Валентин Златев.

„ЛУКОЙЛ-България” е първото задгранично дружество в системата на ПАО ЛУКОЙЛ, сертифицирано по международния стандарт ISO 50001 за енергиен мениджмънт. Сертификатът е издаден от международната организация по стандартизация „BUREAU VERITAS“ след успешна оценка на съответствието на изградената система за управление на енергията в дружеството.

Основната цел на системата за управление на енергията е ефективното оползотворяване на енергия и разработването на мерки за мониторинг във връзка с енергийните възможности на компанията. Системата за енергиен мениджмънт е интегрирана със сертифицираните системи за управление на качество на работа, опазване на околната среда, здраве и  безопасност на труда, внедрени в дружеството, които съставят единна система за управление, отговаряща на бизнес-целите на компанията.

Четирите сертификата на „ЛУКОЙЛ-България” са доказателство за ангажимента на дружеството за предоставяне на висококачествени продукти и услуги, в съответствие с изискванията на клиента и приложимите нормативни актове, по-голяма ефективност на работния процес, спестяване на енергия, безопасност на труда, опазване на околната среда, професионализъм и доверие.


28.07.2015
Снек-бар под наем

"ЛУКОЙЛ-България" ЕООД отдава под наем помещение - снек-бар, намиращо се на бензиностанция Б-13, гр. София, изход за Калотина, с квадратура 41, 45 кв.м.

Адрес на обекта: София, ж.к. Република, изход за Калотина, до Метро-2 
За въпроси и допълнителна информация:
тел. 02/91 74 219


08.06.2015
Колко тежат 1 литър нефт и 1 литър вода

Във връзка с масово разпространените в медиите „основателни съмнения” за ощетяване на бюджета на Република България от страна на ЛУКОЙЛ чрез цената на суровия петрол, Компанията анализира публикуваните Методика за изследване,  използвани данни и получени резултати и установи следното:

            В Методиката на  УПИЗ „Лаборатория управление на рискове“, като изходна база са използвани данни, предоставени официално от Агенция „Митници”, за количеството внесен в страната суров петрол, изчислено в тонове, и размера на събрания ДДС за период от 9 години (отделен е въпросът, защо данни за цялата страна са отнесени от лабораторията само към „ЛУКОЙЛ Нефтохим Бургас”, след като според Агенция „Митници” в страната работят още 3 рафинерии). Към това е добавена информация за средногодишна цена на суровия петрол в долари/барел за сортовете Brent и Urals, по данни на Световната банка. За да се постигне „съпоставимост с облагаемата основа” в български лева/тон, в методиката е използвана формулата

b = a*6,289*b1

където «a» е  борсовата цена в $/барел за съответния сорт нефт, b1 е средният годишен курс на долара, а 6,289 е очевидно коефициент за количество барели в 1 тон.

            Единицата мярка barrel  е наименование на различни единици за измерване на обем. За нефт и нефтопродукти се използва единицата американски нефтен барел (bbl), който е равен на 158,987 литра или приблизително 159 литра. От своя страна, литърът също е единица мярка за обем – това е обемът, заеман от 1 килограм чиста вода без соли и примеси, който е ≈ 1 кубически дециметър (dm3). 

            От материала, изучаван в 6-ти клас на българските общообразователни училища по предмета „Човекът и природата” (учебник на издателство „Просвета” стр. 32-37), знаем, че отношението на масата на дадено вещество към единица обем на веществото се нарича плътност, и ако желаем да преобразуваме тонове от дадено вещество в обемни единици, правим това по изучаваната в 6-ти клас формула, че обемът е равен на масата, разделена на плътността.

 

            Тъй като, както се изучава в гимназиалния курс, нефтът представлява смес от газообразни, течни и твърди въглеводороди, неговата плътност варира според сорта и качеството му. Съответно, 1 литър нефт сорт Brent, 1 литър нефт сорт Urals и 1 литър чиста вода без соли и примеси имат различна маса и относително тегло. Докато 1 тон чиста вода действително съдържа 6,289 барела (1000 / 159), то за 1 тон суров нефт сорт Brent е прието, че съдържа около 7,57 барела, а 1 тон суров нефт сорт Urals – около 7,33 барела (справка – Наръчник по журналистика на Агенция Ройтерс, статия Oil Barrels).  За да сме по-точни,  според плътността си, сорта Urals варира  между 7,20 и 7,35 барела, като най-често прилаганата стойност е 7,26.

            В допълнение, всяка отделна доставка на суров петрол се заплаща на конкретна цена по конкретен валутен курс за съответния ден, а не според средногодишните им стойности. В някои от изследваните години тези стойности са отбелязвали отклонения над 100% и дори над 200% в рамките на годината. Но за целите на анализа приемаме, че изкривяването е в рамките на статистическата грешка (въпреки че никъде в доклада не се допуска възможност за съществуване на такава).

             Ако разгледаме таблицата с резултатите, на базата на които се твърди, че „ЛУКОЙЛ е завишавал своите производствени разходи...с натрупване за анализирания период 6,871 милиарда лева” , ще видим, че подобно твърдение би имало основание, ако ставаше дума не за нефт, а за вода. Когато обаче заменим действителното съдържание барели в тон в използваните формули, таблицата, предизвикала „основателните съмнения”, показва, че разходите за закупуване на нефт през разглежданите 9 години, са не с 6,8 милиарда лева повече, а с над 1 милиард лева по-малко от евентуалните разходи за нефт по средногодишни борсови цени (виж приложените Таблици 1 и 2)

            Ако допуснем, че анализът на дейността на ЛУКОЙЛ е бил извършен от  изследователи без завършено средно или поне основно образование, бихме могли да приемем, че приравняването на нефта с водата  е плод на неволна грешка и никой от екипа не е могъл да забележи това.

            Тъй като обаче подобно предположение е напълно нелогично, остава обяснението, че допуснатата „грешка” е съвсем целенасочена, за да бъдат получени резултати, дискредитиращи най-големия работодател и инвеститор в страната – Групата компании ЛУКОЙЛ.

            Затова, настояваме авторите на разпространения в медиите доклад да поднесат публично извиненията си за, както беше показано, напълно неоснователните си „съмнения”, целящи да заблудят общественото мнение. Ако това не се случи до края на месец юни т.г., международният юридически екип на Нефтена компания ЛУКОЙЛ е в готовност да предприеме съответните възможни действия за защита на доброто име на компанията от публични клевети.

            След всичко изложено, основният въпрос, който остава без отговор, е защо информационната атака срещу ЛУКОЙЛ, предприета с негласното сътрудничество на Агенция „Митници” (за която сме убедени, че нейните специалисти разполагат както с верните данни за плътността на нефта, така и с всички точни данни за количества и внесени данъци), се случва точно в момент, в който обществото си задава ред въпроси около КТБ, а Българската петролна и газова асоциация прави огромни усилия да сложи ред на пазара на горива.


16.03.2015
Обява за отдаване на обекти под наем

"ЛУКОЙЛ-България" ЕООД отдава помещения под наем - автосервизи, автомивки и заведения, разположени на обекти от веригата ЛУКОЙЛ в цялата страна.

При интерес, повече информация можете да получите на e-mail office@lukoil.bg и на посочените в приложената таблица телефони за контакт.

Списък на обектите за отдаване под наем

 


19.12.2014
Зимният дизел от ЛУКОЙЛ - силен в студа

За да отговори на високите изисквания на клиентите,  „Лукойл България”  ЕООД предлага специално дизелово гориво СР -10 с гранична температура на филтруемост максимум минус 26 градуса в периода от 1 декември до 31 март. Други предимства на дизелово гориво СР-10 в сравнение с конвенционалното зимно дизелово гориво са:

  • По-ниска плътност и  вискозитет, което улеснява течливостта на горивото при ниски температури.
  • Лек фракционен състав и по-ниска пламна температура, което улеснява запалването и стартирането на двигателя при ниски температури.

 

За да сте сигурни, че сте готови за зимата, последвайте този линк и вижте съветите на специалистите, специално заснети за вас: "Готови ли сте за зимата?"

Последвайте ни и на нашата Фейсбук-страница, за да сте в течение на всички новости във веригата

 


15.12.2014
Винетки '2015 са вече в продажба

От днес бензиностанции ЛУКОЙЛ предлагат винетки за 2015-та година. Цените им са без промяна и годишен винетен стикер за лек автомобил се предлага за 67 лв.

Напомняме на нашите клиенти, че годишните винетки за 2014 г. за всички видове превозни средства са валидни до 31 януари 2015 г.